maanantai 27. syyskuuta 2010

Got The Time? aka Kiireisen Äijän "pizza"

Kaikilla on muka kiire... Arkena on kiire, viikonloppuna on kiire, ei ehdi, ei kerkiä, ei pysty, ei kykene. Olet sitten töissä tai vapaalla, aina tuntuu ettei aika riitä. Siihenkö meidät on ehdollistettu? Tutut (eihän tosimiehellä mitään ystäviä ole) valittavat koko ajan kiirettä. Ei ehdi nähdä kun työ/muija/perhe/harrastukset vievät kaiken ajan. Joo. Relatkaa jumankauta! Kaikkihan tietävät sanonnan siitä mitä hosumalla tulee. Eikä kiire yleensä ole hyväksi. Jokainen tietää ainakin sen, mihin se perinteinen suomalainen kiire ennen valomerkkiä johtaa. Eli se nk. "hei! Pilkkuun on kaksyt minsaa, otetaas pari shottikierrosta"kiire. Filmi poikki ja saamatta jäi? 


Jos nyt sattuu olemaan aika oikeastikin niukilla ja tahtoisi vääntää nopeata mättöä, kannattaa harkita seuraavaa...


Ainekset: Tämä on VAIN yksi esimerkki. Käytä päätäsi. Kannattaa myös muistaa että pekoni sopii tähän(kin). Kanansuikaleista tai kebablastuista voi myös tehdä variaatioita. Mitä nyt pizzaan laittaisit.


Paketillinen paahtoleipää (voi olla tavallista, grahamia tai jotain hiton "linnunsiemen"versiota jos satut pitämään)
Öljyä
Iso paketti jauhelihaa
1 iso sipuli
Ketsuppia
1 iso tomaatti
Ananaspaloja
jalapenoa
1 purkki kermaa (myös 3:n juuston kerma tai savujuustokerma toimii rokisti)
1tl suolaa
1tl mustapippuria
1tl paprikajauhetta
1tl jeeraa (juustokuminaa) sikäli mikäli sattuu kaapissa olemaan
(chiliä)
oreganoa
3 valkosipulin kynttä
Juustoa (plus aurajuustoa jos digauttaa)


Valmistus:


Uuni 175 asteeseen ja koska nyt ON kiire, heitä levylautaselle Anthraxin Got the time, pitää mukavasti tempon ruoanlaitossa.


Pilko tuplabasarin tahtiin kaikki kiinteät aineet mitä ajattelit sapuskaan heittää. Samalla paistinpannun pitäisi jo olla lämpiämässä öljyineen päivineen. Kelloa tuijotellen sipulit ja jauhelihat pannulle paistumaan. Muista käyttää hätäisiä ranneliikkeitä kun pyörittelet kypsyvää mössöä lastalla. Kun jauheliha alkaa olla kypsää, ripottele hätäisesti mausteet sekaan ja purista pikaisesti vielä valkosipulin kynnet. Lisää ananas ja jalapenosiipaleet, sekoita hetki raivokkaasti ja kaada kerma sekaan. Jätä muhimaan miedolla lämmöllä.


Ota uunipelti esiin ja repäise salamannopeasti sopiva kaistale leivinpaperia (toista pari kertaa koska ekat menevät riekaleiksi) ja sommittele leivinpaperilla peitetyn pellin päälle niin monta paahtoleivän palaa kuin mahtuu. Ruiskuttele hikeä pyyhkien ketsuppia leipien päälle ja levitä se tasaisesti. Heittele tomaatin viipaleet edes sinne päin ja rouhi oreganoa päälle oman maun mukaan. Kaada mössö pannulta "leipälevyn" päälle ja tasoittele lastalla. Juusto(j)a päälle käsittämättömällä nopeudella ja uuniin... Jos olet ollut ripeä ja aikaa on vielä hetki, voi latoa vielä toisen leipäkerroksen koko tekeleen päälle ja hieman lisää juustoa. Toimii toki ilmankin.


Nyt saat luvan kanssa hengähtää ensimmäisen kerran. Jyräytä soimaan wanhan kunnon Warlockin - Three minute warning ja kata pöytä niin ei mene aikaa hukkaan. Muista vilkaista välillä uuniin äärimmäisen hätäisesti. Kun juusto on sulanut, repäise pelti uunista, heitä ekat palat lautaselle ja polta suusi. Kun napa ei enää raavi selkärankaa, olet valmis. Evään päälle voitkin sitten ihmetellä, mihin käytät kaiken sen ylimääräisen ajan joka hosumalla jäi. 


Leka EI sitten vastaa haavereista jotka sattuvat sarkasmia ymmärtämättömille sekopäille. Mutta eväs on Rock!  \,,/

5 kommenttia:

  1. Tuli hiki pelkästään lukiessa :) Hitaasti valmistettuna tämä on ihan älyttömän hyvää, mutta pitää kyllä kokeella vauhdin kans.

    -HHH-

    VastaaPoista
  2. Bueno, toimii myös näin dagen efter...

    -TA-V

    VastaaPoista
  3. Routaisten peltojen pehtoori17. lokakuuta 2010 klo 11.18

    Olen ilmeisesti äijempi, koska en koskaan milloinkaan käytä minkäänlaisia ruokakermasotkuja ruoissani, vaan ihan aitoa oikeaa kuohukermaa.

    VastaaPoista
  4. Se on pelkästään oikein! Lekan kaapissa on yleensä myös aina kuohukermaa, sillä suurin osa noista ruokakermasotkuhässäköistä on kauheata kuraa. Joihinkin eväisiin noilla maustetuilla saa silti mukavan loppusilauksen...

    VastaaPoista
  5. Justiinsa kun haaveilin kotitekoisesta pitsasta ja tulin lekan blogia kurkkimaan, niin täältähän se tän päivän sapuska sit löyty.
    Tässä samalla hieman lukijapalautetta:
    Joko minä olen epänaisellinen tai sinä lekaseni aliarvioit naisia, mutta kyllä tässä blogissa esitellyt ei-niin-kevyet sapuskat maistuu mainiosti ainakin tälle neidille ja neidin ystävättärille viherpiiperrysten sijaan. Ja tämä pizza lähtee kohta testaukseen, buon appetito!

    VastaaPoista

Avaa sanainen arkkusi... Leka tsekkaa kommentit kun ehtii moshaukseltaan ja ruoanlaitolta! Kiitos jo etukäteen!