sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Käyrää koipien välissä...



Äijäköörin istujaisilta tulossa ja pitäisi tehdä kunnon mättöä isommalle porukalle... Budjetti eväälle sitä kaliiberia, ettei juomisista joudu tinkimään... Mikä neuvoksi, mikä neuvoksi?
Aivan alkuun voi laittaa poikamiesboxin musiikkikeskuksen nupit kaakkoon ja läväyttää Wanhaa kunnon shokkirokkia soimaan... Cooperin Alice ja tähän toiminee paremmin kuin hyvin Feed my Frankenstein..., voi samalla pönkittää egoaan loppuillan naaraanmetsästystä ajatellen... "Well, I aint evil, Im just good lookin, Start a little fire, and baby start cookin. Im a hungry man..."
Ainekset: (n. 5 äijän ateriaan)
2 isoa sipulia (olen käyttänyt myös joskus kaupoista löytyviä jättisipuleita. Sattuneesta syystä niitä riittää yksi.)
1dl oliiviöljyä
2tl mustapippurirouhetta
1tl garam masalaa (jos ei löydy kaapista, laita mitä lystäät. Curryä, paprikaa, tandooria... tähän sopii miltei mikä tahansa)
n.2rkl soijakastiketta tai Thaimaalaista kalakastiketta
6-10 valkosipulinkynttä
1tl  oreganoa ja 1tl basilikaa (kuivattu käy) 
Puolikas tölkillinen olutta (osannet käyttää toisen puolikkaan)
9 kanankoipea
2 paketillista A-luokan makkaraa (Ukkopekkaa, Wilhelmiä tms, voi olla myös maustettuja versioita)


Valmistus:
Sipuleista, mausteista ja litkuista voi kanalle sörssäillä ensialkuun marinaadin oikein pakaste- tai paistopussissa, mutta jos se tuntuu liian neitimäiselle,  täräytät pöytään vain isoimman uunivuoan minkä löydät ja alat suoraan hommiin, sillä tämä tipu ei alkulämmittelyä näet juuri kaipaa... Maustamisen voi tehdä astiassakin kuten tässä ohjeessa tehdään.


Lado koivet astiaan, hakkaa sipuli reiluiksi palasiksi ja ripottele vuokaan, koipien ympäristöön, sekä tunge seuraavaksi  valkosipulinkynnet halkaistuna reisien rakoihin. Pippurirouhe ja muut mausteet tasaisesti ripotellen (muista hieroa yrtit käsissäsi) koko komeuden päälle. Sitten onkin aika saada hiukan reisiä kostumaan, eli lorottele soija tai kalakastike, öljy ja olunen jälleen tasaisesti reisien pinnalle ja jätä maustumaan noin 30min-1h:ksi.  Jos maustamisesta haluaa hieman tanakampaa, voi päälle lorautella hieman esim. Thaimaalaista Shrirachaa, joka on demonisen hyvää chilikastiketta. Tarkkana toki pitää olla, jos ei omat makuhermot ole moiseen tottuneet.   


Maustumisen aikana voi hetken marinoida itseään ohralla tai *:llä ja kuunnella lisää vaikka Mr.Cooperia... "I´m dressed in black, I´m a heart attack and my draw is lightning quick..."


Uunin pitäisi olla n.200-225 asteessa kun homma  jatkuu. Leikkaa makkarat keskeltä poikki ja ala tunkea reisien väleihin (jos on tarpeeksi likainen mielikuvitus, tämä aiheuttaa taatusti virnistyksen). Anna tuotoksen käristä uunissa tunti ja vartti tai puolitoista ja tarjoile esim. valkosipuliperunoiden kanssa... Toki tavalliset keitetyt perunatkin toimivat mainiosti. Muista välillä mulkaista uuniin ja käännä makkaroita jos meinaavat käristyä.


Takuuvarma tuotos jonka jälkeen on hyvä keskittyä olennaiseen... \,,/


Pienenä boonuksena livekuvia tällaisen evään toimivuudesta... Itse keskityin kuvaamiseen, mutta raatikööri suostui kuvattavaksi! 


Ready...


Steady...


...Gone

Yhtiömme suosittelee...

2 kommenttia:

  1. Aivan loistava setti, hyvin katkaisi oluen tauottoman virran jonka jälkeen jaksoi taas pitää pulloa suun korkeudella.

    -Kari K Karpalo

    VastaaPoista
  2. Tässä on puolitoista vuotta vierähtänyt Lekan keittiön kanta-asiakkaana ja tällä kokemuksella annan tälle eväälle Legendaarinen mättö -arvosanan:)

    -HHH-

    VastaaPoista

Avaa sanainen arkkusi... Leka tsekkaa kommentit kun ehtii moshaukseltaan ja ruoanlaitolta! Kiitos jo etukäteen!