torstai 16. syyskuuta 2010

Smoke on the chicken...

Syksy... Tuo, vuodenajoista vittumaisin. Olo on talvea odotellessa sama, kuin roikkuisi löysässä hirressä... Vettä paiskoo taivaalta ja kissat alkavat kääriytyä peittäviin vaatteisiin minihameiden ja toppien sijasta... Positiivista tässä on toki se, ettei tarvi verrytellä niskoja aina ennen kaupungille lähtöä. Sitä ruoskaefektiähän ei harjaantuneenkaan moshaajan niskat kestä kun toinen toistaan säpäkämpiä sääriä kulkee joka puolella. Muuttolintu siis kuitenkin alkaa Äijän sisällä nostaa päätään ja ainainen kesä jossain palmun alla saattaa kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta... Toien vaihtoehto on, että ottaa huikan "sheriffiä" *  ja vääntää niin pehmeänmakuista evästä, että syksyn viima jää omaan arvoonsa. Tällä pöperöllä saa sen mahdollisen kesäkissankin kehräämään vielä syysiltoinakin...


Ainekset:


3 kananrintapalaa (tai iso rasia suikaleita)
300g pekonia
öljyä
1 iso tomaatti
1-2 isoa porkkanaa
1 iso sipuli
kanaliemikuutio
suolaa
3 valkosipulin kynttä
tuoretta basilikaa
curryä (testaa myös curryn tilalle tandoorimaustetta)
viherpippuria
2dl kermaa (oikeata! ei mitään kevytversioita)
spagettia


Valmistus:


Puukon voit lyödä hetkeksi pystyyn siihen viime vuosituhannelta olevaan puiseen leikkuulautaasi, sillä nyt kääritään hihat. Koska se jo kuulostaa niin mukavalta, ota miehekkäästi tipunrinta käteesi. Hetken haaveiltuasi jätä hempeily sikseen ja revi käsin lihat luiden päältä (tässä voi miettiä vaikka eksää jos on antipatioita) ja  suikaloi kaakattaja. Lorauta hieman öljyä paistinpannulle ja suikaleita pyörittelemään. Melkein heti perään pieneksi silvottu pekoni ja koko komeuden päälle curryä. Paista hetken aikaa, muttei niin että kanasta tulisi läpikypsää... Tipunlihasta tulee mureampaa kun se muhii loppuun keiton seassa.


Laita kattilaan kylmää vettä, toinenkin hellanlevy kuutoselle - tässä ei päästä vielä Pedon Kokkaukseen eli kolme levyä kuutosella - veteen kanaliemikuutio ja heitä perään rouheasti lohkottu sipuli. Odota kunnes vesi kiehuu ja lisää mukaan mahdollisimman ohueksi viipaloitu porkkana. Murskaa valkosipulin kynnet veitsen lappeella ja heitä keittoon. Lisää 4-6 viherpippuria ja noin 1tl suolaa. Lohko tomaatti ja lisää keittoon. Perään nippu spagettia katkottuna ja 4 basilikan lehteä murskattuna. Kaada kerma sekaan ja pyyhi kuolasi. Anna porista miedolla lämmöllä n. 40min ja lisää vettä tarvittaessa.


Nautitaan valkosipuli- tai yrttipatongin kanssa ja varsinkin jos se kesäkisu on syöntimeiningissä mukana, niin ruokailumusiikkina toimii jotain siirappista "kasarikuturokkiballaadiosastoa" kuten vaikka Bongiovin Jonia... Jälkiruoaksi voikin sitten nautiskella sitä kissaa... \,,/

2 kommenttia:

Avaa sanainen arkkusi... Leka tsekkaa kommentit kun ehtii moshaukseltaan ja ruoanlaitolta! Kiitos jo etukäteen!