Ainekset:
Sillifileitä (esim. ravintolafileistä Monarch on ehdottomasti paras)
5 kovaa munaa (kanan)
1 sipuli (puna tai tavallinen)
puolikas purjo
1dl
1 tölkki kermaviiliä
3rkl mätitahnaa
Valmistus:
Lätkäise sillit - n.6-8 filettä maun mukaan - leikkuulaudalle ja silvo pieniksi kuutioiksi. Seuraavaksi purjo ja sipuli joutuvat veitsesi alle ja kokevat saman kohtalon (tässä vaiheessa voi nauraa maanisesti). Koska munat ovat jo kovana - siis keitetty valmiiksi - leikkaa ne halki siten, että saat keltuaisen erilleen ja pienennä vielä valkuaiset.
Seuraava vaihe onkin yksinkertaisin, eli sekoita ainekset yhteen kulhossa. Kun mössö on valmis, koristele teos murentamalla aiemmin erotellut keltuaiset teoksen päälle (koristelua voi piristää esim. leikkaamalla ruohosipulia vielä sekaan) ja anna maustua jääkaapissa ainakin puolisen tuntia. Yleensä parhaimmillaan seuraavana päivänä ja nautittuna esim. uusienperunoiden kanssa. Toimii myös uuniperunan kastikkeena paremmin kuin erinomaisesti. =)
Michelintähden arvoista kattausta
Koska kyseessä on varsin hyväntuulinen kalaa sisältävä eväs, voi samalla kuunnella jotain merellistä, kuten esimerkiksi vanhan kunnon Piraattimetallibändi Running Wildin - Under Jolly Roger... Sanokaa ARRR... jos maistuu... \,,/
Mainio on! Savugraavattu lohi tuntuu olevan aineksien seurassa myös kovin suunmukaista.
VastaaPoista