keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Pasta a´la "next morning"...

Kuka mä oon ja mikä tämä olo on? Olet ollut illalla synnin teillä... hyvinkin sekalaisia juomia on tullut napsittua vielä sekalaisempi määrä ja kukahan se täräkkä typykkäkin oli? Heräät puoliltapäivin, snadisti aikaan ja paikkaan disorientoituneena pää kivistäen. Ensiapua? Nälkä? Kroppa vaatii suolaa ja rasvaa ja otsalohkon sisällä pitää parhaillaan konserttia japanialainen underground skenen doomibändi... Mikä neuvoksi? Fiksuna miehenä olet edellisenä päivänä varannut hieman helpotustarvikkeita jääkaapin perälle. Näin aamusta ne ovat vielä helposti saatavilla, kun edellisen illan mäyräkoira on poistunut edestä...



Ainekset:


Ainakin 400g broilerinfilesuikaleita
öljyä
1 Sipuli
200g aurajuustoa (tämän kanssa ei voi liiotella, mutta JOS joku muka ei pidä Aurasta, älä sano ääneen ja lisää vaikka cheddaria)
2dl Kermaa
1 valkoshipulin kysni
1/2tl mustapippuria
1tl suolaa pastan keitinveteen
(persiljaa)
juustoraastetta (parastahan on vanha kunnon jalkahikijuusto eli parmesaani)
n500g pastaa (itse käytän rigatonia, muukin makaronihärpäke käy jos ei halua päätään vaivata)


Valmistus:


Hiivi olohuoneeseen ja laita stereoihin soimaan jotain rauhoittavaa kasariheviä kuten esimerkiksi Whitesnakea... Kuitenkin jotain, joka ei aiheuta pahempia pelkotiloja edellisen illan jäljiltä. Keittiöön katkokäveltyäsi heitä varovasti moshaten (jotta niska vertyy) pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen, kunnes pasta on ammattilaistermein ”al dente” eli ei aivan mössöä. Pastapussin kyljessä yleensä kerrotaan optimaalinen keittoaika. Pannun pitäisi jo olla kuumana, joten heitä jotenkuten pilkkomasi sipulit ottamaan lämpöä. Aseta hetken kuluttua - hieman nöyränä ja anteeksipyytävällä ilmeellä -  filesuikaleet pannulle paistumaan ja kunhan tipu alkaa saamaan väriä (kuten se edellisen illankin tipu omasta mielestäsi fiksun kommentin jälkeen) murskaa sekaan valkosipuli. Lisää kerma, anna muhia muutama minuutti jotta kana kypsyy kerman leppeässä syleilyssä ja heivaa mukaan aurajuusto ja kypsä, kuivaksi valutettu pasta. Mausta mustapippurilla oman maun mukaan. Junttaa lautaselle, ravistele vapisevin käsin juustoraastetta ja jos haluat edes hetken tuntea olosi herraksi asettele keon päälle vielä hienonnettua persiljaa.


Tämän jälkeen sohvalle lojottamaan virvoitusjuomien, sekä jonkin elokuvan pariin joka ei vaadi juuri aivotoimintaa... Tätä evästä onkin sitten sen verran, että voi useampaan kertaan santsata hiukopalantarpeen yllättäessä pitkin päivää... \,,/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Avaa sanainen arkkusi... Leka tsekkaa kommentit kun ehtii moshaukseltaan ja ruoanlaitolta! Kiitos jo etukäteen!