Ainekset:
500 g uusia perunoita (tai vanhempaa siikli-perunaa)
1 nippua varhaissipulia tai ¼ purjoa
Puoli (65g) tölkillistä kapriksia
3 valkosipulinkynttä
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
Pippuriseosta tai mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
2 rkl tuoretta tilliä silpputtuna
testaa myös: Kaprikset pois ja tilalle 1 tai 2 mauste/suolakurkkua.
Valmistus:
Keitä perunat nippa nappa kypsiksi, tarkoitus ei ole tehdä perunamuusisalaattia. Tee reilun miehekkäitä viipaleita ja heitä sekaan pieneksi silvottu varhaissipuli ja valutetut kaprikset.
Sekoita kulhossa oliiviöljyyn suola ja oman maun mukaan pippurirouhetta (itse olen suosinut tässä sekä rosé, että viher), sekä pieneksi silputtu tai miehekkäästi MURSKATTU \,,/ valkosipuli plus pari puristusta sitruunamehua. Kaada liemi salaattiin ja sekoita. Lisää silputtu tilli. Tilliä tulee käyttää kohtuudella mausteena, mutta ei liikaa makua halliten. Jäähdytä jääkaapissa. Tämä salaatti on parhaimmillaan viileänä.
Taustalle soimaan jotain kevyen kesäistä, kuten Children of Bodomin vanhempaa tuotantoa... Dead Night Warrior sopii mukavasti rennon letkeään kesäfiilikseen. \,,/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Avaa sanainen arkkusi... Leka tsekkaa kommentit kun ehtii moshaukseltaan ja ruoanlaitolta! Kiitos jo etukäteen!