perjantai 24. syyskuuta 2010

Wokkia Kunnianarvoisan "Suuren Vasaran" malliin




"Ripaus tätä ja ripaus tuota. Sitten 12,4 minuuttia vasempaan pyöritellen, jonka jälkeen 1,24h hengittämättä. Kolme kopautusta lusikalla omaan reiteen ja sipaisu 23 asteiseen uuniin jossa... ... ..."  ARGH!!!!

Kuka oikeasti jaksaa edes yrittää puoliakaan resepteistä, joita suositellaan milloin minkäkin "propagandamarkettiketjun" julkaisuissa. Viime aikoina on alkanut pursuamaan mitä monimutkaisempia reseptejä itämaalaisen ruoan tekemistä varten... Miksi? Ne jotka ovat käyneet esimerkiksi Thaimaassa, tietävät ettei paikallinen eväs todellakaan ole monimutkaista. 

Jotta päästään autenttiseen oloon, laita stereot niin kovalle, että naapurilla vetää silmät vinoon ja huuto häipyy itämaalaistyyliseksi kimitykseksi jonnekin taustalle. Yhtiömme suosittelee täksi vienoksi ruoanlaiton taustamelodiaksi Machine Head:in rallia Ten Ton Hammer. Kunnianarvoisa Suuri Vasara indeed.

Ainekset:

1 pussi ihan mitä vaan Wok vihanneksia
400g possua, kanaa tai katkarapuja, päätä kuule ihan ite.
1 pkt (250 g) munanuudeleita
öljyä
chilirouhetta (tai vaikka sweetchili kastiketta)
curryä
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
3rkl soijasoosia (tai vaihtoehtoisesti 5 rkl mustapapukastiketta JOS haluaa kikkailla)
(2 rkl Thaimaalaista kalakastiketta. Jos ei löydy kaapista niin ei ole pakollinen.)
1/2 lime tai sitruuna

Valmistus:
Täräytä öljyä pannulle ja junttaa samaan satsiin valitsemasi lihaisat ainesosat, sekä puolirenkaiksi leikattu sipuli ja 1 valkosipulin kynsi hyvin ohuina siivuina. Lisää omavalintaista curryä (3-4 kunnon ripausta). Sulattele lämpimän veden alla wokkivihannekset, lisää pannulle ja anna ottaa lämpöä muun sössön seassa. Lisää chiliä kauttaaltaan kevyesti. (tässä vaiheessa mustapapukastike jos löysit). Purista toinen valkospipulin kynsi satsiin, pienennä levyn lämpö minimaaliselle ja jätä tekele muhimaan. Laita nuudelit kiehumaan - mielellään hiukan pienittynä - ja kun ovat kypsiä sen parin minuutin päästä, lisää paistokseen. Lisää soija (ja kalakastike). Raasta hiukan limen ylintä kuorta ruoan päälle ja purista sekaan puolikkaan happamuushedelmän mehut. Anna muhia vielä n 5min. Tunge kohti tauluasi. Eikä tarvi jumankauta seistä puolta vuorokautta keittiössä, että saa evästä joka etäisesti tuo mieleen itämaiden ilot... \,,/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Avaa sanainen arkkusi... Leka tsekkaa kommentit kun ehtii moshaukseltaan ja ruoanlaitolta! Kiitos jo etukäteen!