torstai 9. syyskuuta 2010

Feta joka maistuu muullekin...

Aineet:
n.300 g purkki fetaa
0,5 dl sitruuna- tai appelsiinimehua oman maun mukaan
1,5 dl oliiviöljyä
2  valkosipulinkynttä
1 punasipuli
2 Jalapeñoa
0,5 tl chiliä (jauhetta tai rouhetta)
1 rkl sokeria
pari ripausta mustapippuria
3 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Valmistus:
Veitsi käteen ja naputtelemaan jalapeñot, sipuli ja valkosipuli pieneksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna tämän miellyttävältä tuoksahtavan  marinadin maustua puolisen tuntia. Tee fetasta sellaisia kuutioita mitä hyvänä pidät, elleivät jo valmiiksi ole paloina ja sekoita - liikoja juustoa murskaamatta - marinadin joukkoon. Heivaa koko hoito tiiviiseen astiaan ja jääkaapin perukoille.  Tämä herkku säilyy jääkaapissa noin viikon (toki kannattaa katsoa myös juuston oikea viimeinen käyttöpäivä). 

Nautiskele sellaisenaan rapsakan ohrapirtelön kanssa  snäkkinä tai lihan kyljessä makupalana. Siinä puolessa tunnissa, minkä marinadi maustuu, ehtii miltei kuunnella läpi Manowarin klassikkoteoksen Achilles, Agony and Extacy (in eight parts). Sopivasti kreikan mytologiaan pohjautuvaa kamaa... Kuten Fetakin.  =)  \,,/

1 kommentti:

  1. Mii laik! Tämäkin sopi sivistyneen viinin siemailun kaveriksi :)

    VastaaPoista

Avaa sanainen arkkusi... Leka tsekkaa kommentit kun ehtii moshaukseltaan ja ruoanlaitolta! Kiitos jo etukäteen!