torstai 9. syyskuuta 2010

Nainen ja ruoka...

...ovat joltain katsantokannalta hyvin samanlaisia. 


Ai miten niin? Ehkä tätä täytyy avata hieman niille, jotka eivät ymmärrä asiaa aivan suoriltaan. Haepa taas ensin se huurteinen sieltä kylmälaitteesta niin jatketaan.


Joko?


No hyvä... Siis; naisen vikitteleminen ja ruoanlaitto ovat rinnastettavissa toisiinsa.


Kaikkihan alkaa siitä,  kun bongaat jotain mitä haluat, jotain joka herättää nälkäsi ja alat pohtimaan alkuvalmisteluja? Hieman "ruokalajista" riippuen aloitat joko varovaisen valmistelun tai jos vastaavanlaisesta herkusta on ennestään kokemusta, Äijänä otat tilanteen haltuun reippain liikkein. Valmisteluvaiheen aikana mietit jo päässäsi jatkosuunnitelmaa. Mitä mausteita käytetään, onko kypsytysvaihe pitkällinen ja hidas, vai nopea ja räiskyvä. Antaako nautiskeltavan muhia, täytyykö sen antaa välillä viilentyä jne... vaihtoehtoja on paljon. Tässä vaiheessa kuitenkin täytyy olla tarkkana, käyttää oikeita työvälineitä,  hieman makustella, haistella ja olla tuntosarvet pystyssä (muutkin kuin se yksi ainoa), jos haluaa päästä asiassa etenemään ja viedä projektin kunnialla loppuun. 


Kokin into saattaa myös pilata paljon, joten pitkäjänteisyys ja teräshermoisuus ovat tärkeitä ominaisuuksia, varsinkin kun tehdään töitä vaikeampien "ainesosien" kanssa. Kun herkku alkaa olla valmista lautaselle, ollaan taas valintojen edessä. Onko tarjoilulla väliä? Entä ruokailuvälineillä? Tarviiko kattaukseen mausteita? Jos näistä kysymyksistä pääsee ohitse, on edessä varsinainen nautintovaihe. Nauttiako pitkään, hartaasti ja antaumuksella, vai hotkaistako pikaisesti. Toki tähän vaikuttaa oma nälkä, paljonko aikaa on edellisestä syöntikerrasta, onko kyseessä laatuillallinen vai pikasnäckki jne. Jos kaikki on osunut kohdalleen, kokemus on täyttymykseen päättyvä kaikin puolin.


Pienen lepohetken jälkeen täytyy miettiä jaksaako santsata, haluaako kyseistä annosta koettaa toistekin vai meneekö se listalle "never again". Jos kokemus oli miellyttävä, kannattaa resepti laittaa talteen uusiokäyttöä varten...


Ymmärtänet pointin? 


Ainiin... yksi asia vielä. Molemmissa tapauksissa - jos jotain on mennyt pieleen - saattaa närästää pitkäänkin.   \,,/

3 kommenttia:

Avaa sanainen arkkusi... Leka tsekkaa kommentit kun ehtii moshaukseltaan ja ruoanlaitolta! Kiitos jo etukäteen!