lauantai 11. syyskuuta 2010

Lihansyöjän (epä)pyhä lisukekolminaisuus...



Sipulia... kylmästä...


Ainekset:
3 punasipulia (jos ei taas löydy, niin jotain muuta miedohkoa sipulia)
oliiviöljyä
1 1/2 korkillista omenaviinietikkaa
3tl sokeria
1tl suolaa
n.1tl mustapippuria
(1/2 tl paprikajauhetta tai chiliä jos digauttaa)
1rkl basilikaa tai 2-3 lehteä tuoretta basilikaa murskattuna
Hyppysellinen oreganoa


Valmistus:
Usko tai älä, sipulit "kypsyvät" tällä kylmämarinadilla jääkaapissa pehmeäksi ja taivaallisen makuiseksi.


Halkaise sipulit (ajattele vaikka pahimman vihamiehesi kalloa) ja tee puolirenkaita. Heitä sipulit laakeaan astiaan, lorauta viinietikka ja ripottele mausteet. Pyöräyttele seosta kuten pyörittelisit junttia snagarijonossa neljän jälkeen (eli hartaudella) ja loppusilaukseksi öljy perään. Älä liiottele - sipulien ei aivan tarvi hukkua, jätä niille selviytymismahdollisuus - mutta kuitenkin sen verran, että uuden pyöräyttelysession jälkeen kaikki sipulit ovat yltäpäältä nesteessä... Kelmu päälle astiaan ja jääkaapin perälle maustumaan. Minimissään pari tuntia, parhaimmillaan  yön yli levänneenä... \,,/


Helevetin hyvät herkkusienet


Ainekset:
Tuoreita herkkusieniä, määrä riippuu hieman syöjien määrästä. Koska sienet kutistuvat uunissa, esim. jumboherkkusieniä tarvitsee ainakin 4 per naama.
oliiviöljyä
pari kunnon ropsausta grillimaustetta
1 tl paprikajauhe
1/2 tl jeeraa (saattaa löytyä kaupasta myös nimellä "juustokumina" ja antaa sitä pientä tacomakua ruokiin
persiljaa (tuore on parempaa)
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1tl mustapippuria
1/4 tl garam masalaa tai tandoorimaustetta
1/2 tl paprikajauhetta
2-3 kynttä murskattua valkosipulia


Valmistus:
Paloittele sienet sopivan kokoisiksi kuutioiksi, ei liian pieneksi. Asettele laakeaan astiaan, ropsauttele mausteet, sekoita varovasti ja lorauta hieman öljyä jokaisen sienen päälle... anna marinoitua pari tuntia tai vaikka yön ylikin, grillaa tai lataa uuni n.200 asteeseen ja anna sienien kokea kuumuutta 15-20min. 


Kannattaa kokeilla myös samantyylistä kylmäkypsytystä kuin aiemmissa sipuleissa.. lorauta kaiken muun sekaan vain hiukan punaista balsamico tyyppistä ratkaisua.


Valkotomaattisipulihärdelli


Ainekset:
3 reilunkokoista tomaattia
3 pientä sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
1tl suolaa
1 rkl sokeria
oliiviöljyä
1/2 korkillista balsamicoa, omppuviinietikkaa tms.


Valmistus:
Silvo tomaatti viipaleiksi ja heti perään sipuli myös hyvin ohuiksi renkaiksi tai
puolirenkaiksi. Astiaan. Öljy, etikka ja 3-4 valkosipulin kynttä murskattuna perään (siis astiaan sipulin ja tomaatin perään). Suola ja sokeri päälle ja pari tuntia jääkaapissa. Jämäkkä, mutta toimii esim herra Possun kanssa paremmin kuin hyvin.


Näiden kolmen evään laittamiseen ei mene kauaa ja samalla voi kuunnella vaikka tuleva herkuttelu mielessään The More I see:n - Unholy Feast. Toimii oikein mukavasti tulevassa mättöhetkessäkin... \,,/

1 kommentti:

  1. Reseptiesi testaaminen piti tietysti aloittaa viherpiiperrys-osastosta :D Tomaatti-sipuli-hässäkkä sopi mainiosti naposteluruuaksi sivistyneen viinin siemailun kanssa :)

    VastaaPoista

Avaa sanainen arkkusi... Leka tsekkaa kommentit kun ehtii moshaukseltaan ja ruoanlaitolta! Kiitos jo etukäteen!