sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Vegetaristin painajainen eli Astetta parempi "kasvis"vuoka

Lupasin laittaa spesiaalipäivityksen blogiini, sillä 7.10 tuli täyteen kuukausi Äijäruoan ihmeellistä maailmaa. Todeta täytyy, että ei Leka odottanut ihan näin kovaa ryntäystä, mutta toisaalta, eipä Äijäruokasivustojakaan juuri ole. Yksi yrittää, mutta ruoat ovat silti melkoista ripellystä. Eli kuukaudessa pamahti kävijälaskuriin 4000 lukukertaa ja positiivista palautetta on tunkenut ovista ja ikkunoista. Eräs daamieläjä tosin valitti, että hän ei ole saanut juuri käydä keittiössä sen jälkeen, kun äijänsä löysi tämän blogin. Loistavaa. Leka kiittää ja kumartaa. 


Seuraava resepti on aikanaan kehitetty yhteistyössä hyvän Äijätoverini Japin alias "Jay Van Darkin" kanssa, jolle tässä esitänkin kiitokset. Hail!


Kun seuraavan kerran tahdot vääntää kunnon pöperöä, täräytäpä tämä satsi tulille. Takuuvarma showstopper isommallekin porukalle.   


Ainekset:


1kg kanansuikaleita (marinoitu)
1kg possunsuikaleita (marinoimaton)
1 pussi thai-wok vihanneksia
4dl kuohukermaa
2pkt tuoretta mozzarellaa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1prk herkkusieniä (Testattu alunperin voitatilla. Keventää mukavasti)
Homejuustoa (oman maun mukaan tai mitä kaapista löytyy. Esim. marquis valkohometta)
mausteet: currya, chiliä, soijaa, viherpippuria, sokeria


Valmistus:


Hehkuttele hetken aikaa ajatusta kahdesta kilosta lihaa. Paista possu pannulla valkosipulin viipaleiden kera ja mausta kevyesti chilillä ja soijalla. Kaada ISOON vuokaan. Paista kanat ja pilkotut sipulit samalla pannulla lisäten sekaan curryä ja sokeria (n.1tl). Kaada samaan vuokaan possun sekaan ja sekoita ainekset. Lisää sekaan wokkipussi, sienet, 5-7 viherpippuria ja sekoita ainekset. Kaada vuokaan perään 4dl kuohukermaa. Pilko mozzarellapötkö ja aseta viipaleet tasaisesti paistoksen päälle jättäen hiukan väliä. Välikohtiin tilkitset homejuuston. Ihaile hetki todellista ruokataideteosta.


Uuniin ja 175v asteessa noin puoli tuntia – 45min. Kunnes juusto päällä on hyvin sulanut ja juustokuori on kullanruskean rapea.


Ruoanlaitto- ja nautintamusiikkina suosittelen lämpimästi Iron Maidenin levyä  - Best of The Beast ja nauti tämä petomaisen hyvä kasvisvuoka hyvässä  seurassa - ihmisten kanssa jotka arvostavat hyvää ruokaa. Ruokajuomasuositukseksi chileläistä punaviiniä Castillo del Diabloa. Pysyy petoaihe hyvin hollilla.

1 kommentti:

  1. voihan, ihan tässä alkaa niinku sanoisin kuola valumaan,
    hmm kenethän sitä äijäporukasta valitsis tekeen..
    no leikki sikseen ja kiitokset! vaiken oo äijä niin tämä maistuu, ja varsinkin jos ruoka on miehen tehtyä, (no eihän toki kaikki oo kokki-ainesta mutta.. paras riisipuuro, lanttukukko, hernesoppa, siis rehti ruoka, mitä on saannunna nii on miehen tekeää,, äijä-iässä sekin varsinkin nykysin). (heh tulee paljon sulkumerkkiasiaa)

    Sitten (kun en ny jaksa/viitti/ KEHTOO ajatella ite [miehil on isommat päät, ajatelkoon]) miten tuon sais hyväksi, meinaan ruuan yleensäkin, ilman munnoo ja maetoo (munatonta ja maidotonta hevipoikaselle kun pitäs alkaa kokkoomaan niih).

    siinäpä haaste tulevaisuuteen
    Kiittäjänä GinaH (ja taas jossan supistaa: kaikkeen se kina ehtiiki räpeltämään)

    VastaaPoista

Avaa sanainen arkkusi... Leka tsekkaa kommentit kun ehtii moshaukseltaan ja ruoanlaitolta! Kiitos jo etukäteen!