sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Jos sanon...

Sika. Vähemmän mairitteleva termi, jonka jokainen mies kuulee ainakin kerran elämässään. Yleensä jonkun naaraspuoleisen eliömuodon suusta, muka liian suoran ehdotuksen jälkeen tai sitten liitettynä johonkin siisteyttä sivuavaan asianhaaraan. Sinänsähän tuossa mennään jo sian kanssa väärällä tavalla henkilökohtaisuuksiin. Sattuu olemaan luonnostaan siisti eläin...


Moni on taatusti miettinyt asiaa näistä "liian suorista ehdotuksista". Mikä siinä on, ettei aikuinen ihminen voi kertoa suoraan, mitä mielessä liikkuu. Yöelämä on täynnä fyysistä vastakappaletta etsiviä ihmisiä, mutta silti ei saa esittää asiaa liian suoraan. Ensin täytyy kysellä nimeä/horoskooppia/harrastuksia ja muita duudelispuudelisjuttuja. Vaikka jo tässä vaiheessa molemmat osapuolet ovat riisuneet toisensa silmillään, täytyy nämä "ikiaikaiset" rituaalit käydä läpi. Miksi ihmeessä? Mitä pidemmälle siellä anniskeluliikkeessä istuu, sitä hankalammaksi homma menee. Pilkun jälkeen se, että mennään kotiin ja lätkytellään mahdottoman päihtymyksen vaikutuksen alaisena suvunjatkamisvärkkejä vastakkain, tuskin on kenellekään yllätys, saati todella megalomaaninen nautinto. 


Eli puhutaan asioista niinkuin pitää. Lekakin on joskus kolmen aikaan aamuyöllä kuullut daamieläjän oven edessä kommentin "tuletko vielä kahville?"... Jos kyseinen nainen on ihan tosissaan kahvia tarjoamassa niin ajoitus ei välttämättä ole paras mahdollinen. Kahvia ei välttämättä tee mieli, mutta hieman seksiä kylläkin. Ilman maitoa ja sokeria kiitos. 


Koska sikaa mollattiin hieman tässäkin tekstissä, hyvitetään asia laittamalla se herkullisten lisukkeiden kanssa uuniin. Aiheen vuoksi laita soimaan Kotiteollisuuden legendaarinen - otsikkoonkin sattuvasti sopiva - Jos sanon. Tämä olkoon myös nyökkäys Herra Hynysen suuntaan, jota samalla kiitän palautteesta. 


Aineet:


1,5 kilonen possunköntti (mistä osasta nyt ite pidätkään)
Suolaa, erilaisia pippureita
voita ja öljyä
8 valkosipulinkynttä
kourallinen tuoretta rosmariinia tai basilikaa maun mukaan
1 purkillinen säilykepersikkaa
3 laakerinlehteä
1/2 pulloa punkkua (toisen puolen voi käyttää omaksi ilokseen)


Valmistus:


Hiero miehekkäällä otteella suolaa ja pippurirouhetta sian päälle joka
puolelle. Pistä paistinpannulle voita ja oliiviöljyä (puolet ja puolet) ja pyörittele possua kuumalla pannulla muutama minuutti, kunnes se on joka puolelta saanut solariumtasoisen rusketuksen. Tarkoitus ei siis olekaan paistaa kypsäksi. Vain sen verran, että pinta umpeutuu.


Heitä possu korkealaitaiseen uunivuokaan, sinne perässä valkosipulinkynnet kokonaisina, yrtit, persikka lohkottuna ja lorottele suorastaan hartaalla ilmeellä viini kruunaamaan arvostetun eläimen viimeistä matkaa. Peitä löysästi foliolla ja paista 180-200 asteessa noin 1h30 - 1h50 riippuen hieman minkälainen köntti on kyseessä.


Ääntä kohden esim. perunamuusin kera. Ruoan päälle sekä nautittu, että nauttinut sika voi olla tyytyväinen. \,,/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Avaa sanainen arkkusi... Leka tsekkaa kommentit kun ehtii moshaukseltaan ja ruoanlaitolta! Kiitos jo etukäteen!