torstai 14. lokakuuta 2010

TULTA!!!

SE on täällä taas. Kausi jolloin sitä valkoista shaissea tunkee taivaan täydeltä. Henkilökohtaisesti Lekalle riittäisi kuukauden syksy ja kuukauden talvi. Ulkomailla työkennellessä, kaikki aina kysyivät, eikö ainainen helle rassaa? Odottakaas.. EI rassanut, ei. Kuvittele itse tilanne, missä heräät aamulla, avaat oven ja ensimmäinen asia minkä kuulet on meren kohina ja palmujen havina. Mitä luulet ärsyttikö? Pienenä bonuksena vielä ensimmäiset bikinipimut kulkemassa kohti rantaa....


Noin. Kymmenen minuutin fiilistelyhetken jälkeen on hyvä siirtyä päivän evääseen. Jos tuntuu siltä, että meinaa flunssaa pukata, junttaa kattila tulille ja ala vääntää Tulipallosoppaa. Kyseistä keittoa voisi kuvailla termillä "Herkkää räjähtävyyttä". Koska Lekan periaatteena on "kunnia sille, kelle kunnia kuuluu", nyökkään tällä reseptillä Alppu "Alp-master" Rieskjärven suuntaan, jolta alkuperäisen idean sain ja eteenpäin kehittelin. Jos joku yrittää laihduttaa - vaikken ymmärrä miksi - en suosittele tätä, mutta jos sensijaan tahdot maistaa jotain helevetillisen hyvää, joka räjäyttää röörit auki ja makuhermot kaakkoon, olet oikean ohjeen parissa. \,,/ 


Räjähdeaineet n. 5L kattilalliseen:


1prk vaaleita papuja tomaattikastikkeessa
Spagettia
1 iso sipuli
1 suippopaprika (tai vaikka pussillinen paprikasuikaleita pakasteesta)
1/2 prk Jalapeñoja
Iso pussi broilerpyöryköitä (koita toki vapaasti lihapullillakin)

1 kanaliemikuutio
Kirsikkatomaatteja
1 purkki kolmen juuston ruokakermaa

1 purkki smetanaa
1 rasia valkosipuli sulate/tuorejuustoa, creme bonjouria, tai creme fraicea (mistä nyt satut pitämään)
Vettä
Tabascoa (tai jotain muuta tulista chilikastiketta, esim. Shrirachaa. Myös Cajun-mauste on hyväksi havaittu)
Mustapippuria ja cayannea
5 valkosipulin kynttä
Räjähdeaineen hämmennys:



Aloita evään valmistus asettamalla musiikkikeskuksesi volyyminamiska itään tai vielä pidemmälle, valitse kuunneltavaksi herkistelyteokseksi Rammsteinin Feur Frei ja moshaa tiesi takaisin keittiöön. Lorauta kattilaan kylmää vettä vähän vajaa puolilleen ja silvo sipuli sekaan, sen kokoiseksi kuin mistä keitossa pidät. Kuori valkosipulinkynnet, paina ne ohimennen murskaksi teräaseen lappeella ja tuikkaa samaan liemeen sipuleiden kanssa. Levy kutoselle ja kun ensimmäiset poreet ilmestyvät, kanaliemikuutio mukaan geimeihin. Anna keiton kiehua rauhassa sillä välillä kun valmistelet muut ainesosat. Eli tee jalapeñoista ja paprikasta hakkelusta, käy vaihtamassa musiikiksi Deep Purplen Fireball ja lätkäytä pavut, sekä äsken tappamasi rehut sekaan.Mustapippuria reipas teelusikallinen, varovainen ripaus cayannea ja tässä vaiheessa tabasco tai muu chilikastike sekaan. (Itse olen laittanut vielä muutamia übertulisia kuivattuja chilipalkoja sekaan). Katko spagetilta niskat, eli tee siitä pientä ja lisää veteen sen verran kuin mikä itsestä hyvältä tuntuu. Jos on kova nälkä niin enemmän. Jos et aiemmin ole, niin nyt viimeistään kannattaisi pienentää hellaa nelosen nurkille ja noin viiden minuutin jälkeen ala lappaa pyöryköitä kattilaan taas ihan oman fiiliksen mukaan. Sekaan vielä 6-10 kirsikkatomaattia. Kun vesi taas porisee, sulata sekaan sulatejuusto, sen jälkeen kerma ja viimeisenä smetana. Kun seos on kermaisen tasainen ja alkaa näyttää taas ensimmäisiä kuplia, Tulipallosoppa on valmista. Jos joku tarvii tähän suolaa lisää, sen voi laittaa pöytämausteeksi.


Ruokapöytään mukaan esim. patonkia, kylmää vettä ja pyyhe niin voi kuivalla hikikarpaloita otsalta. Ruoan jälkeen voi mietiskellä syntyjä syviä Acceptin tahtiin - Burning. Buuuurning, buurning, buuurning just like fire!!!
Antaa palaa! \,,/

1 kommentti:

  1. Minestrone soup from Hell!
    Toimii, tosin pyyhe jäi käyttämättä ;)

    VastaaPoista

Avaa sanainen arkkusi... Leka tsekkaa kommentit kun ehtii moshaukseltaan ja ruoanlaitolta! Kiitos jo etukäteen!