keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Radiotoimittajan olonkorjaaja

Ollessani vieraana Radio Jyväskylän studiolla, haastattelija valitteli viikonlopun jälkeistä oloaan ja kyseli ohjetta kevyehköön evääseen, jota voisi syödä, hiukan kuin synninpäästönä viinkolopun "turmelusten teiden" jälkeen.


Painotan edelleen sitä, että salaattiakin VOI syödä, mutta miksei tekisi siitäkin maistuvaa... Tässäpä siis Luukkaisen Okulle "Radiotoimittajan olonkorjaaja" noin niinkuin vastaisuuden varalle, sikälimikäli sattuu käymään niin, että joskus vielä eksyt ihan vahingossa esim. laivalle ja homma lipeää örräämisen puolelle.


Ainekset:
Öljyä
Kanasuikaleita (paketin koko on verrannollinen olotilan heikkouteen. Enemmän jos heikompi.)
1 sipuli
2 tomaattia (tai useampi kirsikka/luumutomaatti, ovat aavistuksen makeampia, joten toimivat mainiosti)
1tl mustapippurirouhetta
Suolaa
1 kermaviilipurkki
2 tl currya (tai tandoorimaustetta) 
1tl paprikajauhetta
2 tl chilijauhetta (tai reilusti enemmän jos tahtoo jynkympää)
(jos välttämättä haluaa, voi laittaa sekaan kiinankaalia, mutta ei ole pakollista)


Valmistus:


Äärimmäisen simppeliä ja vaivatonta, joten ei tarvitse tuskailla pitkään valmistuksen kanssa. Jos päässä kirkuvat vielä Okun mainitsemat Havakan Arjan Lokit, on ehkä aika vaihtaa levylautaselle jotain, joka palauttaa  arkeen rennon letkeästi, ilman suurempia shokkivaikutuksia. Kiss:in - Strutter saa varmasti svengijalan vipattamaan ja sipuli, sekä tomaatit pilkkoutuvat hyvän biisin tahdissa mukavasti. Paista suikaleet öljyssä pannulla ja mausta mustapippurilla, sekä sellaisella ripauksella suolaa, mikä oloon nähden hyvältä tuntuu. Mausta kermaviili cyrryllä, paprikalla ja chilillä. Heitä kanat, tomaatit ja sipulit salaattikulhoon ja sekoita. Kermaviilikastikkeen voi sitten oman maun mukaan sekoittaa koko salaattiin, valutella päälle tai pistää dippimäiseksi keoksi lautasen reunalle. Leka tosin kehottaa kokeilemaan sekoittamista, sillä vielä lämmin kana ja sen maut miksautuu mukavasti kermaviilin kanssa. Ääntä kohden ja olo kohentumaan. \,,/




PS: Kiitokset Okulle hyvästä setistä! Niille jotka jo ovat ehtineet pommittaa kysymyksillä, missä haastattelun voi kuunnella, suosittelen seuraamaan Lekan blogia silmä kovana.


PPS. Haastattelu on täältä blogin puolelta jossain vaiheessa, nyt jo Facebook ryhmässä. Jostain syystä tämä Blogger ei taipunut siihen, että olisin lisännyt tiedoston tuonne Äijälinkki osioon... Taistelen asian kanssa edelleen.

2 kommenttia:

  1. Näitä ohjeita saa muokata ihan niinkuin haluaa... Ruoanlaitto kuitenkin ON improvisointia ja kehittelyä. Lisää kurkkua ihan huoletta jos siltä tuntuu. \,,/

    VastaaPoista
  2. hyvinhän tuolla oloa korjaisi! mukava huomata että meitä rasvan, kerman ja muiden täystuotteiden kannattajia on muitakin! Kevyttuotteet on helvetistä!

    VastaaPoista

Avaa sanainen arkkusi... Leka tsekkaa kommentit kun ehtii moshaukseltaan ja ruoanlaitolta! Kiitos jo etukäteen!