Kun tulee ehtoolla töistä kotiin nuutuneena, tai sitten muutaman töiden jälkeen nautitun olusen jälkeen vielä nuutuneempana, on aina mukava yllätys, jos jääkaapissa on muutakin kuin valo. Mikäli et ole onnistunut vielä hankkimaan itsellesi kotihengetärtä, ainakaan sellaista, joka on loihtinut sinulle aterian valmiiksi, on hyvä opetella pitämään itsensä hengissä myös perinteisin kotikonstein. Valmispöperöihin kyllästyy taatusti ja mikropizzat eivät ole ravitsevimmasta päästä aterioita, joten kannattaa opetella edes hieman ruoanlaittoa. Edulliset keittiöveitset eivät paljon maksa, tosin jos niiden haluaa pysyvän terävänä pidempään kuin ensimmäisen pihvin leikkaamiseen, kannattaa sijoittaa vähän enemmän.
Hyvä paistinpannu on kaikki kaikessa ja jos helpommalla tiskauksella tahtoo päästä, ostaa teflonin. Pihvinpaistoon tosin ainoa oikea on valurautainen, mutta näitä pihvipannujakin löytyy kaikenlaisia. Käy kaupassa ja kysy niiltä, jotka niitä myyvät. Jos pitää itämaisista ruoista, myöskään wok-pannut eivät ole kalliita. Kannattaa myös hankkia pari erikokoista kattilaa, jotta voi lisukkeitakin vääntää ja ehkä muutama hyvänkokoinen uunivuokakin. Näillä pärjää jo pitkälle. Ainakin siihen saakka kunnes hankkii sen emännän, jolla kuitenkin tulee mukana kahdenkin keittiöllisen edestä tavaraa...
Parilla erilaisella HYVÄLLÄ veitsellä, puukolla, keklulla tms helpottaa myös omaa tekemistä..
VastaaPoistaKyllä ainakin yksi TERÄVÄ veitsi pitää kokkailu hommissa olla.
VastaaPoistaMolemmat kommentit, pitävät täysin paikkansa. En voisi olla enää enempää samaa mieltä.
VastaaPoista