lauantai 4. joulukuuta 2010

Fisu, fisu, fisuuuuuuuuuuu...

"YÖK! Ruotoja! En tykkää kalasta. Ihan kauheeta. Haisee. Pahaa."


Plääh. Leka ei tajua ihmisten kalainhoa. Kalasta saa aivan käsittämättömän hyviä eväitä ja kun tuhansien järvien maassa asutaan, sitä on myös saatavilla. Kun Tanskalainen ystäväni kävi viimeksi Suomessa, hän ei olisi halunnut muuta syödäkään kuin kalaa. On kuulemma käsittämättömän halpaa smörrebröödikansan hintatasoon verrattuna. Plus että vaikkei Leka varsinaisesti mikään terveysintoilija olekaan, kala on oikeasti terveellistä. 


Nyt siis kiusataan vetten asukkien inhoajia oikein urakalla ja sekoitetaan vielä sienet sekaan. HAH! Siitäs saatte...


Kaikki alkaa siitä, että käy onkimassa lohen. Jos nyt ei satu olemaan kalamiehiä, kaupasta tai "hallin pakalta" saa varmasti tuoretta fisua.



Ainekset:


Syöjämäärästä riippuen mukavan kokoisia lohifileen paloja
Tuoreita herkkusieniä (esim. rasiallinen valmiiksi pakattuja, tai irtomyynnistä esim 6-8 vähän koosta riippuen)
loraus oliiviöljyä
1 iso sipuli
Yrtti-valkosipuli tuorejuustoa
1 rkl hunajaa
Persiljaa
hyppysellinen sitruunapippuria


Valmistus:


Pläjäytä pannu hellalle ja kuumenna nelosella niin pitkään, että se on lämmin.
Odotellessa suosikkikeklu käteesi ja halkaise herkkusienet, jotka voikin laittaa suoraan pannulle. Pyörittele sieniä sen aikaa, että sienten omat nesteet alkavat kuplia ja lisää puolikkaiksi renkaiksi pilkottu sipuli mukaan tekeleeseen. Sekoittele vielä hetki, kaada sekaan oliiviöljyä ja nosta lämpö vitoselle. Raivaa ihan reippaalla otteella pannulle tilaa lohenpaloille (joiden tulisi olla n.5cm leveitä suikuloita) ja laita ne nahkapuoli alaspäin pannulle. Samalla voit laskea lämmön takaisin neloselle. Paista nahkapuolelta viitisen minuuttia siten, että palojen kyljet alkavat näyttää kypsiltä, käännä ja paista pari kolme minuuttia. Käännä uudelleen nahkapuoli alas ja ripottele sitruunapippuri herkullisen väristen kidussankankareiden päälle. Lisää puoli purkillista  tuorejuustoa, sekä hunaja. Muhittele miedolla lämmöllä (kakkosella) n. 10min ja lisää jälkilämpöön
persiljaa ja vaikka ripaus tilliä ihan oman maun mukaan.


Naatiskele perunan tai riisin kanssa, muiden kalaruokia vihaavien seurassa ja hauku kalaa koko ajan kun syöt.  Sen jälkeen kun vieraat ovat lähteneet voit nuolla tarjoiluastian... Sitten sohvalle vedenalaisten ajatusten kera ja fiilistelemään vaikka vanhaa klassikko. Dio - Holy Diver. \,,/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Avaa sanainen arkkusi... Leka tsekkaa kommentit kun ehtii moshaukseltaan ja ruoanlaitolta! Kiitos jo etukäteen!