tiistai 1. maaliskuuta 2011

Paprikaa??? Mutta sehän on kasvis!!!

No niin on, niin on. Kyllä Leka sen tietää! Toki JOS olet alusta saakka seurannut niin olen muutamaan otteeseen todennut, että kasviskin on ruokaa. Kunhan ei liiotella. Tämänkertaisessa ohjeessa käsitellään muutamia muitakin kasvikunnan edustajia, joten jos kärsit allergiasta kaikkea sellaista kohtaan joka on luonnosta kotoisin, mutta jolla ei ole esim. jalkoja, olet tarkkana. Leka uskaltaa silti taata, että suurin osa Äijäruoan ystävistä pitää tästäkin.


Pidätkö pekonista? Jos vastaat kyllä, jatka lukemista.
Pidätkö aurajuustosta? Jos vastasit tähänkin kyllä, olet edelleen oikeassa artikkelissa.  Jos taas vastasit molempiin tai toiseen kieltävästi, suosittelen silti lukemista, sillä ainahan kaikkea voi itsekin tuunata!



Jemmattua uunipaprikaa


Ainekset:


2 isoa paprikaa (Punaista, oranssia tai keltaista. Tai vaikka eriväriä. Aivan sama.)
1 sipuli (punasipuli toimii erinomaisesti tässä, tavallinenkin toki kelpaa)
Parsakaalia (Jep... luit oikein)
2 valkosipulin kynttä  (Enemmänkin voi laittaa)
Sektorillinen aurajuustoa (jos et ole "auravalveutunut" sektori = se kolmionmallinen paketti)
1 pussi pekonikuutioita (tai paketillinen pekonia jonka silppuat vaikka saksilla, vaihtoehtoisesti jotain muuta lihaa. Mielikuvitusta saa jälleen käyttää. Jos olet viherpipertäjä, jätä pekoni pois. Vaikka se onkin syntiä.)
Mustapippuria (täytyykö tähänkin laittaa sulkuihin jotain perään?)
Basilikaa tai persiljaa (molempi parempi)


Valmistus:


Viiiiiiiiillä paprikat brutaalisti halki karasta kantaan suunnassa. Poista paprikan "sisäelimet", eli siemenet ja kaiken muun, paprikan omasta väristä poikkeavan. Aseta puolikkaat uunivuokaan ja taiteile jokaisen puolikkaan pohjalle hieman paistettua pekonia. Tee täyte; Pilko sipuli pieneksi, nypi parsakaalista pieniä "haituvia", murenna basilikaa tai persiljaa sekaan n. ruokalusikallinen ja murskaa valkosipuli sekaan. Tunge tämä mössö paprokoihin, päälle hieman lisää pekonisilppua, ripaukset mustapippuria ja sen jälkeen jemmaat paprikoiden uudet sisukset murustellulla Aurajuustolla. Mitä enemmän, sen parempi, kuten niin monessa elämän parhaista hetkistä.


 Uuni 175 asteeseen, uunivuoka ottamaan lämpöä ja kuolaa puoli tuntia. 


Odetellessa ja syödessä voi helliä samalla korviaan Pyramazen biisillä Ghost Light... \,,/

5 kommenttia:

  1. Olisi muuten kova jos näissä stooreissa olisi vielä kuvat mukana!

    VastaaPoista
  2. Oho! Tämähän sopii myös mainiosti karppaajalle. Olen itse aloittanut sellaisen eli siis hylännyt huonot hiilihydraatit. Hyviäkin vain rajoitetusti mutta pekonia...KYLLÄ! Joten kiitos reseptistä, tuli tarpeeseen!

    VastaaPoista
  3. Kyllä kelpaa! Varmasti varsin maukasta ja kasviksiahan kuuluu käyttää tosin läskin rinnalla. Joo kuvat tuotteista ois kivat!

    VastaaPoista
  4. Joo. Kuvia on kovasti kyselty. Täytyy varmaan alkaa orientoitumaan ajatukseen kuvien ottamisesta. Mutta mukavaa jos eväät on ollu mieleisiä.

    VastaaPoista
  5. Blogini LukanLusikassa ruokablogi
    liikkuu samalla fyysisellä alueella ja joskus samassa aihepiirissäkin.

    Osoitteessa:
    lukanlusikassa.blogspot.com

    VastaaPoista

Avaa sanainen arkkusi... Leka tsekkaa kommentit kun ehtii moshaukseltaan ja ruoanlaitolta! Kiitos jo etukäteen!