sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Papuinen possupläjäys!

Hetki on päässyt vierähtämään edellisestä päivityksestä. Välillä on hyvä olla hiljaa, jotta voi taas möykätä sydämensä kyllyydestä... Tässä vaiheessa Leka kiittää palautteesta jota on tullut niin naamakirjaan, sähköpostiin ja tänne blogiinkin. On ollut todella yllättävää huomata miten useita kiinnostaa äijäsafka ja kursailematon meininki. Toki aina löytyy niitä joita moinen ei miellytä, mutta aina parempi, jos joku vetää hieman hernekeittoa nenään. Tietääpä ainakin, että homma herättää tuntemuksia.


Tällä kertaa sen suurempia mölisemättä, mennään päivän evääseen.


Ainekset:
Possun pihvifile (jos haluat päästä helpolla, ota marinoitu, jos et marinoi ensin yön yli)
1prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa (jos pidät pavuista täräytä vaikka kaksi purkillista)
1 iso sipuli
6 valkosipulin kynttä
Hillosipuleja
Jalopeñoja (ainakin 5)
chilirouhetta
mustapippuria
BBQ-kastiketta 
2dl kermaa


Valmistus:
Koska odotettavissa on taas nk. ruokasmi, voi venyttää naaptureiden hermoja kuuntelemalla sopivan lujalla klassikkokipaletta eli Motörhead - Orgasmatron.
Uuni tulille n.175 asteeseen, pilko valmiiksi jalopeñot, sipuli, kuori valkosipulinkynnet ja leiki hetki silppuria, tehden mahdollisimman pientä haketta. Lätkäise voita pannulle ja anna kuumita kunnolla, jonka jälkeen pyörittele possunkönttiä kauttaaltaan hetken aikaa voisulassa siten, että tuo jalon eläimen kimpale ottaa hieman väriä joka puolelta. Siirrä possu sellaisenaan uuniastian keskelle ja ala vuoraamaan ympäriinsä muilla aineksilla. Pavut kastikkeineen, jalopeñot, hillo- ja muut sipulit. Lorauta omavalintaista BBQ soosia sekä lisukkeiden päälle pari ruokalusikallista, että vielä possunkin päälle ja levittele vaikka veitsen lappeella kauttaaltaan. Oman maun mukaan possulle vielä mustapippuria ja chilirouhetta. Itse käytin BBQ kastiketta, jossa oli potkua jo muutenkin. Heivaa vielä kerma lisukkeiden sekaan, sekoittele koko helahoito ja laita vuoka  uuniin. Anna olla 175 asteessa puoli tuntia, pudota lämpötila 100-120 asteeseen hiukan uunisi tehosta riippuen ja anna muhia miedossa "löylyssä" vielä 1,5-2 tuntia jos vain suinkin jaksat odotella. 


Ennen tarjoilua leikkaa potsista peukalon vahvuisia siivuja ja tarjoile esim. perunan tai pastan kanssa. Paras vaihtoehto Lekan mielestä tosin on järkyttävä kasa tuoretta patonkia, jolla suussasulavan papumuhennoksen voi särpiä tuulensuojaan. Eikun syömään... \,,/

1 kommentti:

  1. Pitihän tämä tulla mainostuksen jälkeen katsomaan.
    Aika äijää meininkiä kyllä! Pitänee joku kerta kokeilla kun rapeloa pukkaa (esim. niiden tammikuussa pidettävien pikkujoulujen jälkeen) josko kunnon mättö helpottaisi oloa.. Yllä olevan setin ainesosaluettelo kyllä toi minulle mieleen musiikkivalintana ehkä enemmän Slayerin, mutta makunsa kullakin?
    Päästiin muuten kuskista huolimatta ehjinä Helsinkiin, sivuhuomiona että aika nopeastikin.

    Sini/Viasat

    VastaaPoista

Avaa sanainen arkkusi... Leka tsekkaa kommentit kun ehtii moshaukseltaan ja ruoanlaitolta! Kiitos jo etukäteen!