lauantai 22. joulukuuta 2012

Tuonelansoosista kuorrutus

Koska Lekan keittiön facebookryhmässä olleen äänestyksen juhlapöydän ykkösenä voitti kinkku, on loman alun pikapäivityksen aiheena kinkun kuorrutus. Jo aiemmassa "KINKKUA!" tekstissä aihetta käsiteltiin parin ohjeen verran, mutta tässä vielä yksi vaihtoehto.

Kyseisen soosin voi täräyttää miltei mille tahansa liharuoalle, mutta kun tämän laittaa kinkun kuorrutukseksi, tietää että ollaan juuri siinä kohtaa hyvää wanhaa pakanajuhlaa, kun voi aloittaa bakkanaalit.

Tuonelansoosi/kuorrute

Ainekset:

1 valkosipuli (kaikki kynnet)
1 Sipuli
1 chilipaprika (jos ei pidä tulisesta, makea suippopaprika toimii hyvin)
3rkl juoksevaa hunajaa
3rkl ketsuppia
3rkl sinappia
3rkl valko- tai omenaviinietikkaa
2rkl tuoretta basilikaa (kuivayrttinä n. 1tl)
2rkl persiljaa
1/3tl cayannepippuria jauheena
1tl mustapippurirouhetta
1dl tai 3dl oliiviöljyä  (jos kuorrute vain 1dl, jos kastike 3dl)

Valmistus:

Tämän voi tehdä valmiiksi kinkun paistumisen loppuvaiheessa. Jos keittiöstäsi löytyy tehosekoitin, tämä on helppoa, mutta toimii sauvasekoittimellakin. Heitä tehoskoittimeen (tai sopivan kokoiseen korkealaitaiseen astiaan jos sauvailet),  kuoritut valkosipulinkynnet, pilkottu sipuli ja parika. Jyrryytä sekoittimella hetki, lisää mausteet ja jatka sekoittamista kunnes tatina on sen näköistä, että sitä voisi levitellä melko tasaisesti. Lopuksi valuta öljy sekaan sekoittimen käydessä. Valmis.

Kuorrutat kinkun (ohjeet löytyvät tuosta aiemmin mainitsemastani päivityksestä) ja vedät sikaa napaasi niin, että nälkä lähtee. Kuorrutus on taatusti erilainen kuin naapurin kinkussa. Eikä tarvi niitä iänikuisia neilikoita kiroilla. 

Kuorrutusmusaksi jotain herkkää ajankohtaan sopivaa musaa, kuten vaikka King Diamondin rykäisy No presents for christmas... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Avaa sanainen arkkusi... Leka tsekkaa kommentit kun ehtii moshaukseltaan ja ruoanlaitolta! Kiitos jo etukäteen!