tiistai 18. tammikuuta 2011

Sekoitetaan possua, talvi, banaania ja kaukokaipuu...

NYT alkaisi taas olemaan aika nostaa kytkintä kohti sinisenä kimmeltävää merta, huojuvia palmuja ja mestoja missä naiset eivät ole kääriytyneet kahteentoista vaatekertaan, vaan lantion kaarta pääsee ihailemaan ilman massiivista mielikuvitustakin. Aurinkorasvaa naamariin, sisäisen palamisen ehkäisevää viilentävää virvoketta ja eksoottista evästä lautaselle. Kiitoooos!

Lekan kaukokaipuu alkaa saada suorastaan hermeettisiä piirteitä, joten täytyy lieventää sisäistä talvituskaa edes eväällä joka luo mielikuvia jostain paremmasta.


Possuista banaania

Ainekset:


Oliiviöljyä 
noin puolikiloa possunsuikaleita 
3 valkosipulinkynttä
chiliä 
1 sipuli
currya 
Tölkillinen kookosmaitoa  
2 rkl soijakastiketta 
2 rkl limemehua 
1 iso banaani


Valmistus:


Silppua sipuli! Pannu ja öljy kuumaksi, ripottele hiukan chiliä pannulle ja ruskista possu. Sipulit perään ja pienennä levyä ainakin vitoselle. Lisää noin teelusikallinen chiliä (jos käytät tuoretta niin kokonainen palko menee kevyesti) ja noin ruokalusikallinen currya. Sekoittele evään alkua hetken aikaa ja luirauta kookosmaito sekaan. Kannattaa huuhtaista purkki tilkalla vettä, niin saa kaiken herkun talteen. Soijasoosi ja limemehu sekaan, kansi päälle, hella ykköselle tai kakkoselle tehosta riippuen ja anna muhia puolisen tuntia. Ennen evästystä ota apinanherkku (siis banaani) viipaloi se ja sekoita teokseesi. Pannu sivuun hellalta anna tekeytyä hetki. Satsin voi koristella esim. cashew pähkinöillä ja parilla persiljan huitulalla. Jos eväs tuntuu suolattomalta, paikkaa soijakastikkeella tai ripauksella suolaa.

Nautitaan esim. basmatiriisin kera ja ohessa voi kuunnella jotain kesäistä rokettia, kuten vaikka Mr. Danzigin - Dirty Black Summeria... \,,/

4 kommenttia:

  1. Aika erikoinen lisä tuo banaani! Kokeilemisen arvoista. Possun sijaan voi varmaan käyttää broileriakin, vai onko tässä jujuna nimenomaan possun ja banaanin yhteisvaikutus?

    VastaaPoista
  2. Banaanihan sopii possuun varsin hyvin, itse kokeilin viime juhannuksen pekoniin käärittyjä banaaneita grillissä ja niistähän tuli varsin maittavia!

    VastaaPoista
  3. Toki voi kanallakin testata ja toimii kyllä. Jossain vaiheessa on tulossa myös ns. "Viidakkokana" ohje johon tulee myös banaania. Mutta tässä yhteydessä muiden mausteiden kera, possu ja bansku käy mainiosti yhteen.

    Tuo pekonibanaanisettikin on testailtu. Joskus myös tein banskusosetta mausteiden ja muun kera jolla valelin ribsejä grillissä. Vallan mainio eväs myöskin!

    VastaaPoista
  4. Uh, tää menee kyl kokeiluun. Söin viime viikolla Meksikon lomalla banaaninlehteen kääräistyä kanaa. Ja banaani muutenkin sopii lihan kanssa yllättävän hyvin.

    VastaaPoista

Avaa sanainen arkkusi... Leka tsekkaa kommentit kun ehtii moshaukseltaan ja ruoanlaitolta! Kiitos jo etukäteen!